Wie is meubelontwerper Bas?

“Ik maak graag meubels waarvan ik weet dat ze wat met mensen doen. Het luxe gevoel meegeven om zo het wauw gevoel te creëren!”

Als klein kind was ik altijd al met mijn handen bezig en vaak buiten te vinden. Hutten bouwen vond ik fantastisch en zo ontstond al op jonge leeftijd mijn interesse in hout.

De keuze voor het timmervak op de middelbare school voelde voor mij dan ook als een logische stap. Al vrij snel, terwijl andere leerlingen nog hun timmerkist aan het maken waren, maakte ik een bed van merantiehout. Ik ging volledig in dit project op, waarop mijn toemalige leraar besloot het hout speciaal voor mij in te kopen. Al die tijd had ik maar één doel; het maken van een degelijk en mooi product, dat nog jaren te gebruiken is.

Scheepsinterieurbouw

Na stages bij verschillende meubelmakers en ark bouwers, ben ik doorgegaan in de scheepsinterieurbouw. Dit bood mij meer uitdaging in het maken van de meubels. Na een zware toelating kwam ik terecht bij Royal Huisman Shipyard. Destijds het hoogst haalbare binnen de scheepsinterieurbouw wereldwijd.
Badkamermeubel eikenhout robuust

Professioneel zeiler

Als timmerman, aangenomen door Wolter Huisman, heb ik altijd met veel trots schepen mogen voorzien van een schitterend interieur. Maar mijn nieuwsgierigheid ging verder; waar gingen die schepen naar toe? Daardoor ben ik gaan reizen. Eerst werkzaam als matroos en later uitgegroeid tot officier als professioneel zeiler op superjachten.

Ik ben enorm dankbaar dat ik alles van de wereld heb mogen zien en ben uiteindelijk 4x de Atlantische oceaan overgestoken. Het leukste aan varen? Het samenwerken met je collega’s en volledig afhankelijk van elkaar zijn.

Maatwerk meubels

Door het reizen en het zien van alle verschillende culturen, viel het mij op dat iedereen op een andere manier naar hun omgeving kijkt. En elke omgeving heeft zijn eigen stijl. Deze stijl wordt bepaald door de emotie van de mensen die er leven en dat is weer bepalend voor de keuze van hun interieurstijlen.

Met die kennis en ervaring ben ik verder opzoek gegaan naar een stijl die voor mij voldoening geeft bij het ontwerpen van een meubel. Vanuit mijn passie voor het vervaardigen van maatwerk meubels, maak ik graag iets bijzonders. Een ontwerp waar uzelf, maar ook uw omgeving van onder de indruk zal zijn. Met oog voor detail kan ik alles voor u ontwerpen en maken! Modern, robuust, eigentijds én tijdloos. Ik creëer graag uw wauw gevoel!

Meubel inspiratie

Bas heeft een prachtige ovale tafel gemaakt precies naar onze wensen! Met zijn creativiteit heeft hij onze ideeën vertaalt naar een uniek ontwerp waarin hij ons mee nam in zijn ideeën, keuzes en het daadwerkelijke maak proces. We genieten iedere dag van onze eettafel die we zeker niet in de meubelwinkels zien staan.

-- Irene en Koen
Benieuwd wat ik voor u kan creëren?
Informeer naar de mogelijkheden.
Adres: Leeuwarderstraatweg 123
8441 PK Heerenveen
Telefoon: (+31) 6 86123453
Email: info@meubelontwerperbas.nl

Bereikbaar: Ma t/m vrij van 9u – 17u
Kvk:
81811381